LAWATAN MARKAS TURUS ANGKATAN TENTERA

 

 

LAWATAN MARKAS TURUS ANGKATAN TENTERA

                

 mtat1  mtat2    

mtat3  mtat4                                                                                                             

 

22 Julai 2021 -  Maktab Turus Angkatan Tentera (MTAT) telah melaksanakan sesi lawatan ke Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd (BNS) pada jam 11.30 pagi.  Buat julung kali, pada tahun ini, lawatan terpaksa dilaksanakan secara maya bagi mematuhi prosedur operasi (SOP) Pelan Pemulihan Negara Fasa Satu COVID 19.  Ini merupakan salah satu program lawatan tahunan yang sentiasa dilaksanakan oleh MTAT bagi memberi pendedahan terhadap penglibatan BNS di dalam bidang industri pertahanan.   Lawatan secara maya ini dihadiri oleh 165 orang peserta kursus dan 27 orang Juruarah yang diketuai Brigedier Jeneral Hj Fazal Bin Abdul Rahman selaku Komandan.

Sesi taklimat secara maya telah disampaikan oleh Ketua Bahagian Kejuruteraan Encik Abdul Ghani Bin Japlus menggunakan aplikasi Microsoft Teams bagi memberi menerangkan fungsi dan juga keupayaan BNS. Taklimat diteruskan dengan sesi soal jawab di mana Encik Low Kok Chiang sebagai Ketua Pegawai Operasi BNS sendiri dengan dibantu oleh Ir. Hairutdin Bin Ayob selaku Pengarah Program LMS telah memberi respons terhadap segala persoalan yang dilontarkan oleh peserta kursus MTAT.   Lawatan secara maya ini selesai dengan jayanya pada jam 1330. 

BNS amat berbesar hati menerima lawatan daripada MTAT dan berharap lawatan secara fizikal dapat dilakukan pada masa akan datang bagi mengenali lebih dekat peranan serta melawat fasiliti yang terdapat di BNS.

 

 

PERTEMUAN PIHAK PENGURUSAN BERSAMA KAKITANGAN SEMPENA MENJELANG SYAWAL

 

PERTEMUAN PIHAK PENGURUSAN BERSAMA KAKITANGAN SEMPENA

MENJELANG SYAWAL

                

 ppb1  ppb2     

 

12 Mei 2021 - Sempena cuti perayaan Hari Raya Aidilfitri, pihak pengurusan syarikat iaitu Ketua-ketua Jabatan telah berkesempatan bertemu dengan kakitangan dan subkontraktor yang bekerja pada satu hari sebelum menjelang Syawal.

Pada hari tersebut, syarikat telah memberi pelepasan awal sempena menyambut Hari Raya Aidilfitri. Oleh itu, pada tepat jam 1.00 tengah hari, beberapa Ketua Jabatan telah sedia menunggu kakitangan dan subkontraktor di pintu pagar utama premis untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan selamat bercuti. Di samping itu, mereka turut diingatkan supaya mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) untuk perayaan Hari Raya Aidilfitri yang diumumkan oleh pihak kerajaan.

 

 

PROGRAM RAMADAN BNS

 

PROGRAM RAMADAN BNS  

                      

 prb1  prb2   prb3  prb4

 

April 2021 - Program Pengagihan Bubur Lambuk sempena bulan Ramadan al-Mubarak 2021/1442H telah diadakan di Boustead Naval Shipyard Sdn. Bhd. (BNS) pada 22 & 28 April 2021.

Program Pengagihan Bubur Lambuk ini merupakan anjuran pihak Badan Kebajikan Islam Boustead Naval Shipyard (BAKIN) bagi sesi hari pertama manakala sesi hari kedua dianjurkan oleh pihak syarikat BNS.

Pengagihan bubur lambuk dijalankan pada waktu petang dan bubur lambuk tersebut diagihkan kepada setiap kakitangan dan para pelanggan syarikat.

Program seumpama ini merupakan aktiviti tahunan di BNS pada bulan Ramadan bagi menzahirkan keberkatan bulan yang mulia melalui amalan bersedekah.

 

 

PROGRAM SUMBANGAN AIDILFITRI 2021/1442H KKBNS

 

PROGRAM SUMBANGAN AIDILFITRI 2021/1442H KKBNS

                

 psa1  psa2    psa3  psa4

 

18 April 2021 - Bagi meraikan kedatangan Ramadan dan Syawal pada tahun ini, Kelab Kakitangan Boustead Naval Shipyard (KKBNS) telah menganjurkan Program Sumbangan Aidilfitri 2021/1442H. Aktiviti seumpama ini dilaksanakan setiap tahun oleh KKBNS dan bertujuan bagi meringankan beban golongan kurang bernasib baik di samping menunjukkan keprihatinan pihak KKBNS terhadap golongan ini.

Sebanyak 10 buah keluarga yang terdiri daripada kakitangan BNS dan penduduk sekitar daerah Manjung menerima sumbangan menerusi program ini. Antara sumbangan yang diterima oleh mereka ialah beras, minyak masak, makanan kering, telekung dan duit raya.

Penyerahan agihan telah disempurnakan oleh Presiden KKBNS iaitu Encik Rosman Haji Ramli dan dibantu oleh ahli jawatankuasa KKBNS. Diharapkan program ini dapat diteruskan di masa akan datang bagi menzahirkan keprihatinan terhadap kebajikan warga BNS dan masyarakat setempat.

 

 

MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO, SLOGAN DAN BANNER “30 TAHUN LIMBUNGAN BOUSTEAD NAVAL SHIPYARD”

 

MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO, SLOGAN DAN BANNER “30 TAHUN LIMBUNGAN BOUSTEAD NAVAL SHIPYARD”

                      

 MPH1  MPH2   MPH3  MPH4

 

30 Mac 2021 - Satu majlis penyampaian hadiah kepada pemenang Pertandingan Mencipta Logo, Slogan dan Banner sempena program “30 Tahun Limbungan Boustead Naval Shipyard” telah diadakan di Auditorium BNS.

Pertandingan tersebut telah diadakan bermula 3 hingga 26 Februari 2021 yang lalu. Objektif pertandingan ini ialah memberi peluang kepada kakitangan BNS untuk mencipta logo, slogan dan banner kreatif bagi meraikan program “30 Tahun Limbungan Boustead Naval Shipyard”.

Dalam majlis tersebut, para pemenang menerima sijil penyertaan dan hadiah wang tunai yang disampaikan oleh Encik Low Kok Chiang, Ketua Pegawai Operasi BNS.

Berikut merupakan senarai pemenang berserta hadiah:

 Tempat Pertama

Encik Muhammad Faez Masion

Jabatan: Pengurusan Rantaian Bekalan

Hadiah: RM300

Tempat Kedua

Encik Mohd Shafiq Mohd Helmi

Jabatan: Pembaikan Kapal

Hadiah: RM200

Tempat Ketiga

Encik Mohd Firdaus Mohd Nordin

Jabatan: Pembaikan Kapal

Hadiah: RM100

Hadiah Sagu Hati 1

Encik Rihaizul Ab Wahab

Jabatan: Pengeluaran

Hadiah: RM50

Hadiah Sagu Hati 2

Encik Mohd Fakhrullah Zakaria

Jabatan: Pengeluaran

Hadiah: RM50

Hadiah Sagu Hati 3

Encik Ahmadi Ahmad Hanapiah

Jabatan: Perkhidmatan Limbungan

Hadiah: RM50

Hadiah Sagu Hati 4

Encik Nik Mohamad Amirudin Nik Lah

Jabatan: Kejuruteraan

Hadiah: RM50

 

Tahniah kepada semua pemenang!