LAWATAN UNIT PERANCANG EKONOMI

LAWATAN UNIT PERANCANG EKONOMI

a5  a6

a7  a8

14 Disember 2017 - Lawatan delegasi dari Unit Perancang Ekonomi (EPU) telah disertai oleh 12 orang pegawai kerajaan yang diketuai oleh Encik Ahmad Bin Ali.

Lawatan bertujuan untuk meninjau kemajuan projek pembinaan Kapal Kombat Litoral (LCS) yang sedang giat dijalankan di BN Shipyard.

Satu sesi taklimat telah diatur antara pegawai staf Projek LCS Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan kakitangan Pejabat Pengurusan Program (PMO) LCS, Boustead Heavy Industries Corporation Berhad (BHIC) dengan pegawai EPU.

Selepas sesi taklimat, para pegawai kemudiannya telah dibawa melawat ke Warehouse dan tapak projek pembinaan kapal LCS.  Semasa lawatan di tapak projek pembinaan kapal LCS, para pegawai telah berpeluang masuk ke dalam kapal LCS 1 dan melihat keadaan dan status terkini kapal tersebut.

MAJLIS PERPISAHAN KOREAN ADVISOR

MAJLIS PERPISAHAN KOREAN ADVISOR

a1  a2

a3  a4

8 Disember 2017 - Satu jamuan makan tengah hari telah diadakan di Dining Hall, Pejabat Pengarah Operasi bersempena dengan majlis Perpisahan Mr. Suh Wanchul dan Mr. Bae Jae Ug.

Majlis diadakan bertujuan sebagai salam perpisahan kepada Mr. Suh Wanchul dan Mr. Bae Jae Ug yang telah menjalankan tugas sebagai penasihat di BN Shipyard selama empat tahun sejak Oktober 2013.

Pengarah Operasi BN Syipyard, Ir. Ee Teck Chee turut menyampaikan ucapan penghargaan kepada Mr. Suh Wanchul  dan Mr. Bae Jae Ug atas segala komitmen dan sumbangan yang telah diberikan sepanjang bertugas di BN Shipyard.

LAWATAN DAN PEMERIKSAAN KESELAMATAN OLEH TIM JAWATANKUASA KECIL PEMERIKSAAN KESELAMATAN SASARAN PENTING (JKPKSP) NEGERI PERAK

 LAWATAN DAN PEMERIKSAAN KESELAMATAN OLEH TIM JAWATANKUASA KECIL PEMERIKSAAN KESELAMATAN SASARAN PENTING (JKPKSP) NEGERI PERAK

jkpksp1

jkpksp2 jkpksp3

21 November 2017 - BN Shipyard telah menerima lawatan dan pemeriksaan keselamatan oleh Tim Jawatankuasa Kecil Pemeriksaan Keselamatan Sasaran Penting (JKPKSP) Negeri Perak yang diketuai oleh Encik Norazmi Bin Abdullah selaku Pengarah Keselamatan Kerajaan Negeri Perak.

Kehadiran Tim JKPKSP Negeri Perak ini telah disambut oleh Ketua Jabatan Perkhidmatan Limbungan, Hj. Mohd Nasirruddin Bin Mat Som yang mewakili Pengarah Operasi BN Shipyard.

Lawatan dan pemeriksaan keselamatan ini bertujuan untuk melakukan semakan Borang SP 1 dan Borang JPSP 2/94 Pin. 2015 di samping untuk mengadakan sesi perbincangan dengan pihak Unit Sekuriti BN Shipyard bagi menyentuh perkara-perkara mengenai kepentingan perkhidmatan, kesan kepada negara jika instalasi musnah, sistem keselamatan, keupayaan mengawal instalasi dan perancangan keselamatan untuk masa hadapan serta perancangan kontigensi Syarikat.

Selain itu, Tim JKPKSP Negeri Perak turut melawat ke persekitaran limbungan dengan diiringi oleh Ketua Unit Sekuriti BN Shipyard iaitu Encik Rosman Bin Hj. Ramli, Ketua Jabatan Perkhidmatan Limbungan, Hj. Mohd Nasirruddin Bin Mat Som dan Ketua Jabatan Kualiti, Encik Omar Bin Abdul Rahim.

PERTANDINGAN BOLING KKBNS 2017


PERTANDINGAN BOLING KKBNS 2017

kkbns1

kkbns2 kkbns3

 

28 November 2017 - Kelab Kakitangan Boustead Naval Shipyard (KKBNS) telah menganjurkan Pertandingan Boling KKBNS 2017 untuk ahli dan bukan ahli KKBNS yang terbuka kepada kakitangan BN Shipyard, BHIC MSM, BHIC MTA, BHIC Navaltech, BHIC Defence Techservices, BHIC Allied Defence Technology dan pelatih industri di BN Shipyard.  Sebanyak 19 buah kumpulan telah menyertai pertandingan ini yang diadakan di Ocean Bowl, Sri Manjung.

Objektif penganjuran pertandingan ini ialah untuk mengeratkan hubungan silaturahim antara ahli KKBNS bersama kakitangan dan pelatih industri BN Shipyard.

Pertandingan ini telah dimenangi oleh kumpulan Counter Strike selepas melakukan 870 jatuhan pin.  Tempat kedua telah dimenangi oleh kumpulan Yob Yong Power yang memperoleh 758 jatuhan pin manakala kumpulan Ten In Da Pit menduduki tempat ketiga dengan meraih 719 jatuhan pin.

Bagi kategoriindividu lelaki pula telah dimenangi oleh Encik Nor Akhmal Bin Robani yang telah berjaya melakukan 348 jauhan pin manakala ketegori individu wanita dimenangi oleh Puan Salsabil Binti Zainal Abidin dengan jumlah jatuhan pin sebanyak 323.

LAWATAN POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH, BEHRANG

LAWATAN POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH, BEHRANG

 

polisas1polisas2

polisas3polisas4

 

16 November 2017 - BN Shipyard telah menerima lawatan dari Politeknik Sultan Azlan Shah yang disertai oleh 26 orang pelajar tahun tiga Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Pembuataan (Rekabentuk Automotif) dan 15 orang pensyarah.

Objektif lawatan ke BN Shipyard ini memberikan pendedahan kepada para pelajar mengenai proses serta prosedur lengkap pengambilan pekerja untuk penjawatan melalui perkongsian yang telah diberikan oleh wakil dari Jabatan Pengurusan Modal Insan dan Pentadbiran iaitu Encik Muhamad Haizul Azral Bin Zolkefli. Selain itu, lawatan ini turut mendedahkan para pelajar dengan skop pekerjaan dalam bidang kejuruteraan pembuatan dan rekabentuk.