Penganugerahan Darjah Kebesaran Negeri Perak Darul Ridzuan

Penganugerahan Darjah Kebesaran Negeri Perak Darul Ridzuan

Sempena UlangTahun Keputeraan DYMM Sultan Perak yang ke-59

Bersempena dengan Hari Ulangtahun Keputeraan Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak yang Ke-59, Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan telah berkenan menganugerahkan Darjah-Darjah Kebesaran, Bintang-bintang dan Pingat-pingat Negeri Perak Darul Ridzuan. Penganugerahan ini adalah sebagai tanda penghargaan Kerajaan Negeri Perak kepada mereka yang telah banyak menabur jasa-jasa serta menyumbangkan khidmat bakti kepada Negeri Perak Darul Ridzuan khasnya dan negara amnya. Sehubungan dengan itu, pihak Syarikat tidak ketinggalan untuk mencalonkan kakitangan-kakitangan Syarikat ini sebagai penerima Anugerah Darjah Kebesaran, Bintang, Pingat-Pingat Serta Tauliah Jaksa Pendamai Negeri Perak Darul Ridzuan.

Di antara kriteria asas yang telah diambilkira untuk pencalonan adalah seperti berikut:-


-Memberikan perkhidmatan yang cemerlang kepada Negeri Perak khasnya dan negara amnya.
-Pencalonan di kalangan anggota pertubuhan, persatuan, kebajikan, sukarela, sukan, sosial, agama, swasta dan lain-lain adalah berasaskan kepada sumbangan masing-masing kepada negara dan masyarakat.
-Mempunyai rekod perkhidmatan dalam Syarikat yang bersih dan cemerlang.
-Keutamaan diberi kepada calon-calon yang berumur lebih daripada 40 tahun.

Di atas usaha ini, Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan telah berkenan untuk menganugerahkan darjah kebesaran kepala calon-calon yang dipilih oleh Syarikat.Istiadat Penganugerahan ini telah dilangsungkan di Istana Iskandariah yang berlokasi di Kuala Kangsar, Perak pada 12 dan 19 Disember 2015.

Pihak Syarikat dengan rasa bangganya mengucapkan setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada semua penerima di atas penerimaan Darjah Kebesaran, BIntang dan Pingat-Pingat Negeri Perak Darul Ridzuan pada tahun ini. Semoga dengan kurniaan ini, ianya menjadi satu motivasi untuk terus memberikan khidmat bakti, sumbangan, curahan tenaga dan idea dalam membentuk komuniti yang cemerlang dan unggul.

DARJAH AHLI MAHKOTA PERAK (AMP)

HAJI NASIR

Tn. Hj. Mohd Nasiruddin Bin Mat Som   

Penasihat Eksekutif Pejabat Pengarah Operasi

PN SUMATHI

Pn. Sumathi Sangaran

Ketua Jabatan Perhubungan Korporat dan Pentadbiran

EN FIRDAUS

En.Firdaus Bin Ramly @ Hashim

Jabatan Kualiti

EN SALIM EN JAAFAR

En. Mohamad Salim Bin Ghazali

        Jabatan Pengeluaran

En. Hamzah Bin Hj. Jaafar   

Jabatan Pengeluaran

 

PINGAT PEKERTI TERPILIH (PPT)

EN AHMADEn. Ahmadi Bin Ahmad Hanapiah

Jabatan Perkhidmatan Limbungan

EN JAAFAR 2En. Jaafar Bin Ahmad

Jabatan Perkhidmatan Limbungan

EN RAYMEEEn. Raymee Bin Mohd Arshad

Jabatan Perkhidmatan Limbungan

Majlis Anugerah Jasamu Dikenang - Long Service Award

  

Majlis Anugerah Jasamu Dikenang - Long Service Award

 

Manjung, 18 Disember - Bagi mengenang jasa-jasa dan pengorbanan kakitangan yang telah berkhidmat selama 15 tahun dan 20 tahun, satu majlis penganugerahan mengenang jasa kakitangan BN Shipyard telah diadakan bertempat di Grand Ball Room, Ritz Garden Hotel. Majlis yang buat julung kali diadakan ini, telah dihadiri lebih 200 kakitangan pelbagai jabatan dan unit. Kategori telah dibahagikan kepada dua iaitu Kategori Eksekutif dan Bukan Eksekutif bagi perkhidmatan 15 tahun dan 20 tahun.

Majlis telah dirasmikan oleh Pengarah Urusan BN Shipyard, YBhg Tan Sri Dato’ Seri Ahmad Ramli b. Hj Mohd Nor. Antara tetamu kehormat yang turut sama dalam majlis tersebut adalah Pengarah Operasi BN Shipyard, YBhg Datuk Ir. Yahya b. Hashim, Ketua Pembangunan dan Pengurusan Modal Insan Kumpulan BHIC, Puan Azlinda bt. Ahmad Zainal, YDP Kesatuan Boustead Naval Shipyard, En. Mohd Adros b. Noordin, Presiden Kesatuan Boustead Penang Shipyard, En. Mokhtar b. Sahid serta ketua-ketua jabatan BN Shipyard.

 

LSA LSA 2 LSA 3 

BN Shipyard Middle Management Training Program

 

  BN Shipyard Middle Management Training Program 

 

The training program commenced from July 2015 until November 2015 involving 10 groups of 253 Executives to Assistant Managers. Each training session includes two parts; classroom and teambuilding. The classroom modules inclusive of company vision and mission, transformation program, behavior change, safety and 5S in true sense. Teambuilding was organized at Marina Cove Resort, Teluk Batik facilitated by Meta Learning Sdn Bhd.

Teambuilding

The program includes experiential training through a series of team challenges and practical activities involving changing of mindset, developing and application of EQ to mild physical, all of which have immediate real-life outcome.

The challenges:

-To align the concept of “ Back to Basic” to become the fundamental principle in strengthening teamwork through group activities such as hand  web, magic rope, nails tower challenge, JM frameactivities, Pang Ping Piaw game, Anchoring and Star Trek Adventure.

-To drive each employee at all level to be more focus on building strong basic fundamental of continuous improvement or KAIZEN mentality.

-Using experiential learning as tools for transformation of mindset of each team player to enhance  performance and productivity.

- Leadership through example in leading the team towards leaving the comfort zone.

- A culture on how to trust, recognize and appreciate team’s diversity in making people excellence.

At the end of the program, all participants joined a BBQ dinner and getting together session with respective head of departments.

 

middle 1 middle 2 middle 3