AUDIT PENSIJILAN AMALAN PERSEKITARAN BERKUALITI QE 5S

AUDIT PENSIJILAN AMALAN PERSEKITARAN BERKUALITI QE 5S

 dn1

dn2  dn3

15 Disember 2017 - BN Shipyard telah menjalani audit Persekitaran Berkualiti (QE) 5S bagi mengekalkan pensijilan QE 5S yang diperoleh sejak tahun 2009.  Sesi pengauditan pensijilan QE 5S telah dilakukan oleh dua orang juruaudit dari Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC) Wilayah Utara.  Kawasan yang telah dilawati meliputi pejabat, bengkel, gudang dan kawasan persekitaran.

QE 5S bermatlamat mewujudkan persekitaran kerja yang berkualiti secara sistematik dan praktikal.  Pelaksanaan QE 5S yang berkesan dapat meningkatkan kualiti perkhidmatan, menjimatkan kos dan memudahkan proses kerja.

Hasil daripada sesi audit pada kali ini, BN Shipyard telah berjaya mengekalkan pensijilan QE 5S untuk tahun 2017 / 2018.  Oleh itu, diharapkan melalui pensijilan ini, amalan QE 5S akan terus menjadi budaya kerja bagi setiap kakitangan Syarikat.

PROGRAM PENDIDIKAN KEWANGAN DAN SKIM PERSARAAN SWASTA

 

PROGRAM PENDIDIKAN KEWANGAN DAN SKIM PERSARAAN SWASTA 

ppksps1  ppksps2

ppksps3  ppksps4

15 November 2017 - Satu taklimat berkaitan Program Pendidikan Kewangan dan Skim Persaraan Swasta telah diadakan di Auditorium oleh pihak Affin Bank Berhad dari cawangan Lumut pada 15 November 2017 yang lalu.

Tujuan taklimat ini diadakan ialah untuk memberi pendidikan serta mewujudkan kesedaran dalam kalangan kakitangan mengenai pengendalian kewangan secara efektif.

Taklimat ini merangkumi tiga sesi iaitu sesi 1 (11.30 pagi - 1.00 tengah hari), sesi 2 (2.30 petang - 4.00 petang) dan sesi 3 (4.00 petang - 5.30 petang).

Setiap sesi terdiri daripada tiga slot iaitu perancangan persaraan, meningkatkan skim persaraan dan insurans untuk masa hadapan.

ANUGERAH KHIDMAT SETIA

ANUGERAH KHIDMAT SETIA

anugerah khidmat setia 1  anugerah khidmat setia 2

anugerah khidmat setia 3  anugerah khidmat setia 4

6 Okt 2017 - Satu Majlis Makan Malam Anugerah Khidmat Setia telah diadakan di Hotel Sfera, Seri Manjung dan ianya
telah
dirasmikan oleh Pengarah Urusan Boustead Heavy Industries Corporation Berhad (BHIC), Tan Sri Dato’ Seri Ahmad
Ramli Mohd Nor.

Majlis tersebut diadakan bagi menghargai dan mengiktiraf perkhidmatan, jasa dan sumbangan serta kesetiaan warga
Kumpulan BHIC selama 15, 20 dan 25 tahun perkhidmatan mereka di syarikat ini.

Seramai 108 orang kakitangan telah menerima anugerah ini yang berkhidmat di empat buah syarikat subsidiari Kumpulan
BHIC iaitu Boustead Naval Shipyard, BHIC Defence Tech Services, BHIC Navaltech serta Dominion Defence Industries.

Lebih menarik lagi, majlis ini turut meraikan Pengarah Operasi BN Shipyard iaitu Ir. Ee Teck Chee yang telah berkhidmat
selama 25 tahun dengan Kumpulan BHIC. 

MAJLIS PERPISAHAN KETUA UNIT HSE

 

MAJLIS PERPISAHAN KETUA UNIT HSE

mpkuhse1   mpkuhse2

9 November 2017 - Satu majlis perpisahan Ketua Unit Kesihatan, Keselamatan dan Persekitaran (HSE) BN Shipyard iaitu Encik Ismail Bin Rashid telah diadakan di Pejabat Pengarah Operasi (DOO).

Majlis ini turut dihadiri oleh Pengarah Operasi BN Shipyard, Ir. Ee Teck Chee, Ketua-ketua Jabatan (HOD) dan kakitangan Unit HSE.

Dalam majlis ini, pihak Syarikat telah berbesar hati menghadiahkan plak penghargaan kepada Encik Ismail Bin Rashid sebagai tanda menghargai perkhidmatan beliau selama 26 tahun di BN Shipyard.

Jawatan terakhir yang disandang oleh beliau di BN Shipyard ialah sebagai Ketua Unit HSE yang dipegang selama lima tahun

 

TAKLIMAT KESELAMATAN KAKITANGAN BAHAGIAN SOKONGAN

TAKLIMAT KESELAMATAN KAKITANGAN BAHAGIAN SOKONGAN

taklimat keselamatan 1

taklimat keselamatan 2  taklimat keselamatan 3


25 Okt 2017 - Pihak Jabatan Kesihatan, Keselamatan dan Persekitaran (HSE) BN Shipyard telah mengadakan satu taklimat kepada para kakitangan bahagian sokongan yang bertempat di hadapan bangunan 102.

Taklimat ini telah disampaikan oleh Ketua Unit HSE iaitu Encik Ismail bin Rashid kepada lebih 200 orang kakitangan sokongan di BN Shipyard.

Antara pengisian taklimat yang disampaikan ialah mengingatkan kepada para kakitangan untuk sentiasa mengutamakan keselamatan di tempat kerja, memberitahu tindakan yang perlu dilakukan ketika berlaku kecemasan serta menyampaikan maklumat bahawa BN Shipyard bakal menerima persijilan OHSAS 18001:2007 pada bulan Disember 2017.