BNS BERJAYA PERBAHARUI PENSIJILAN ISO 9001: 2015

bbpi1

4 Mei 2021 - Boustead Naval Shipyard Sdn. Bhd. (BNS) berjaya memperbaharui dan mengekalkan Pensijilan ISO 9001: 2015. Pensijilan tersebut diterima daripada TUV Nord yang telah menjalankan Audit Pembaharuan Pensijilan ISO 9001: 2015 di BNS pada bulan April yang lalu.

Perlaksanaan sistem pengurusan di BNS adalah seperti skop berikut:

1. Pembinaan kapal laut

2. Penyediaan perkhidmatan pembaikan & penyelenggaraan kapal laut

3. Pengurusan kontrak dan projek, termasuk pengurusan jaminan untuk  bekalan, servis, penyelenggaraan dan pembaikan senjata dan sistem elektronik

Pencapaian ini adalah hasil usaha dan komitmen seluruh warga kerja BNS dalam mematuhi sistem pengurusan kualiti di BNS. Syabas warga BNS!

MAJLIS PENYERAHAN KAPAL KD KASTURI UNTUK SELENGGARAAN REFIT

MPKK1 MPKS2

24 Mac 2021 - Satu majlis penyerahan kapal KD KASTURI kepada Boustead Naval Shipyard Sdn. Bhd. (BNS) untuk menjalani rutin selenggaraan berjadual refit telah diadakan antara Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dengan pihak BNS. Majlis tersebut telah diadakan di Bilik Mesyuarat 1 Markas Logistik Barat, Pangkalan TLDM Lumut.

Sijil Penyerahan Kapal telah ditandatangani oleh Encik Low Kok Chiang, Ketua Pegawai Operasi BNS; Laksamana Pertama Rozaide Megat Othman, Panglima Logistik Barat dan Kdr Mohd Irwan Che Mohd Rani TLDM, Pegawai Memerintah KD KASTURI.

MAJLIS PENTAULIHAN KD SUNDANG

MPKS1 MPKS2

5 Mac 2021 - Pentauliahan Littoral Mission Ship (LMS) SUNDANG iaitu Kapal LMS kedua bagi Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) telah selamat disempurnakan di Pangkalan TLDM Kota Kinabalu, Sabah.

Semasa upacara itu, Panglima Tentera Laut iaitu Laksamana Tan Sri Mohd Reza Mohd Sany membacakan Perintah Pentauliahan sebagai simbolik kepada Pentauliahan Kapal dan turut memakaikan insignia pemerintahan kepada Pegawai Memerintah Pertama KD SUNDANG, Kdr Khairil Sarian TLDM.

KD SUNDANG telah mengharungi pelayaran dari China pada 17 Januari 2021 yang lalu dan tiba di Pangkalan TLDM Kota Kinabalu pada 24 Jan 2021.